HOME » BOUWKUNDE

Uitval van computersystemen moet worden voorkomen. Door het hart van uw ICT en netwerk infrastructuur onder te brengen in deze brandwerende en hittewerende, rook- en waterdichte room in room stelt u de bedrijfscontinuïteit van uw datacenter nog meer zeker. U streeft vooral voor uw ICT bedrijfsprocessen naar de meest max. optimale continuïteitsbeveiliging tegen een verantwoorde investering. Investeren in beveiliging doet u niet dagelijks. Het is belangrijk dat u met een betrouwbaar en vooral onafhankelijk advies in één keer goed wordt geholpen. Met dit room in room datacenter en ICT ruimte concept uw datacenter schaalbaar ingericht en op de (nabije) toekomst voorbereid.


Een uptime van 99,99 % brengt een downtime tot 53 minuten per jaar. 99,9999 % een downtime tot 32 seconden per jaar. Brand is de dreiging voor ieder datacenter. Beheerders van datacenters zijn zich van dit brandgevaar bewust want vrijwel alle datacenters worden met branddetectie systemen en automatische blusgasinstallaties uitgerust. Wat men zich vaak niet realiseert is dat slechts 30% van de branden in gebouwen ontstaat in een datacenter zelf. Echter 70% van alle beginbranden komt van buitenaf. De room in room ICT ruimte is in twee varianten verkrijgbaar. Namelijk in 90 of 60 minuten brandwerendheid. Naast bescherming tegen brand dient een datacenter vooral beschermd te worden tegen te hoge temperaturen. Bij brand in een gebouw loopt de omgevingstemperatuur buiten het datacenter op tot 1100 graden terwijl informatiedragers in de ICT ruimte temperaturen boven de 50 graden niet kunnen verdragen. Voorkomen dus, dat een brand uw datacenter bereikt. Eén ding erger dan brand, en dat is de brandweer. Schade door bluswater is vaak groter dan de brandschade zelf. Duizenden liters water worden ingezet in de strijd tegen de brand. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen de kantine of het datacenter of ICT ruimte waar het voortbestaan van uw bedrijf ligt opgeslagen. Rook bevat schadelijke bestanddelen die computersystemen aantast. Bijvoorbeeld 1 kilo verbrand PVC veroorzaakt maar liefst 5800m3 agressieve rook die uw computersystemen onherstelbaar zal beschadigen. De hoge mate van integriteit van deze room in room oplossing geeft tevens een zeer hoge inbraakwerendheid. Het hang- en sluitwerk waarmee de room in room toegangsdeur is uitgerust is volledig in roestvrijstaal uitgevoerd. De elektrische bedienbare sluitplaat heeft een houdkracht van maar liefst 1800 kilogram. De stabiliteit van de bouwpanelen maakt het mogelijk om een overspanning tot - zes meter - vrij te kunnen overbruggen.  


Dit modulaire wanden en vloerenconcept wordt als maatwerk ontworpen. Net als de toegangsdeur en overdrukrooster welke volledig op elkaar worden afgestemd. Het uitgangspunt bij dit ontwerp was de eis dat de deur en het overdrukluik niet de zwakke plekken mogen zijn en dus dezelfde bescherming dienen te bieden als de bouwkundige ruimte zelf.  Wij bieden een overdrukluik dat dezelfde hoge bescherming biedt aan uw kostbare IT omgeving als de wanden van de room in room. Het overdrukluik is een actieve component in combinatie met het gasblussysteem. Met het overdrukluik beschikt u over een waterdichte en rookwerende oplossing voor het afblazen van overdruk welke ontstaat bij gasblussing. Na het bouwen van de room in room wordt door een onafhankelijke instantie gecertificeerd waarbij brandvoortplanting en integriteit de criteria in deze test vormen. Een standaard uitgevoerde ruimte van ongeveer 50m2 is in enkele werkdagen gereed. Naast de zeer snelle realisatie beschikt de ruimte over alle eigenschappen die noodzakelijk zijn voor een functioneel datacenter. Toepassingen zijn te vinden in: MKB, ISP, bouw, industrie, cleanroom, archieven, musea, food en mediabedrijven


Advies computerruimte? Neem gerust contact op.

 

 

 

 

 

 


Rating: 5 sterren
28 stemmen
Co2 brandblusser IT ruimte


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb