BRANDBLUSSERS VOOR DATACENTERS VAN DEGELIJKE KWALITEIT VOOR AANBIEDING PRIJZEN

HOME » BLUSSYSTEMEN

BLUSSYSTEMEN ICT RUIMTEN


Blussystemen computerruimte en datacenter. Blussystemen zijn er met diverse blusgassen. Voor het bepalen van het voor uw computerruimte of datacenter meest geschikte automatische blussysteem dient een inventarisatie te worden gemaakt. Tijdens de inventarisatie wordt nauwgezet gekeken naar de bouwkundige samenstelling van wanden, evt. beglazing, vloer luchtdichtheid, het plafond, vloeroppervlak, m3 ruimte inhoud, de rookdetectie en indeling en opstelling van apparatuur.


NOVEC - Breekt de vlammen binnen slechts 10 seconden af met een blusdruk van circa 25 bar..! Duurzaam en zeer efficiënt blussysteem voor (on)bemande datacenter ruimten. Tijdens automatische brandblussing blijft de ruimtelijke zuurstofgraad rond 19%. Het blusgas blijft slechts vijf dagen in de atmosfeer, geen residuen. Een datacenter is meestal voldoende lucht- en stofdicht. Dit is bij gasblussing in een computerruimte van groot belang omdat het voor de certificering vereist is dat ieder blusgas tenminste gedurende 10 minuten in het datacenter stand houdt. Novec heeft als blussende werking het negatieve katalytische blusprincipe. Dit houdt in een zuurstof onttrekkende werking aan de brand waardoor een brand in een ICT ruimte snel in zichzelf dooft. Novec gasblusinstallaties zijn zeer geschikt voor datacenter en computerruimte.


OBJECT BLUSSYSTEEM - Sommige datacenters hebben al weleens een automatische brandblussing met een automatisch ruimteblussysteem ondervonden waar een enorme schade was veroorzaakt ( de wanden ontzet plafonds naar beneden ). Wanneer de eis wordt gesteld dat branddetectie en automatische brandblussing in een serverrack, patchkast, server of een ander ICT component dient te geschieden dan bieden wij u nu met dit superieure ICT blussysteem uitkomst. Levering met zelfs zeer gebruiksvriendelijke remote uitleesbare software waarin u de fysieke indeling van uw datacenter of ICT ruimte terugziet. Automatische meldingen via email SMS en gebouwbeheersysteem mogelijk. Er wordt alleen geblust daar waar nodig, desnoods meerdere keren. Spanning afschakeling ( redundant ) behoort ook tot de vele mogelijkheden. Blusgas: gasvormig stikstof.


FM200 - In computerruimten het meest toegepaste ruimteblussysteem..! Breekt net als bij een NOVEC brandblussysteem een brand binnen 10 seconden af, blusdruk circa 25 bar. Efficiënt gasblussysteem voor (on)bemande computerruimten. Tijdens de automatische blussing blijft de ruimtelijke zuurstofgraad rond 19%. Het blusgas blijft 36 jaar in de atmosfeer, geen residuen. Een computerruimte is meestal voldoende stofdicht en luchtdicht. Dit is bij het blussen met gas in een computerruimte van groot belang omdat het voor de certificering vereist is dat ieder blusgas tenminste gedurende 10 minuten in de computerruimte stand houdt. FM200 blusgas heeft als blussende werking het negatieve katalytische blusprincipe. Dit is een zuurstof onttrekkende en vlamafbrekende werking waardoor een brand in een computerruimte of datacenter in zichzelf dooft. FM200 blusgas is zeer geschikt in computerruimten.


ARGON BLUSSYSTEEM - Wordt vooral in grote datacentra en grote computerruimten toegepast. Argon blusgas is een goedkoop blusgas en is niet nadelig aan ozonafbraak of het broeikaseffect. Het Argon blusgas wordt onder een hogedruk van 60 bar binnen 60 seconden in het datacenter afgeblazen. Bij Argon blusinstallaties moet wel rekening worden gehouden met forse opbouw van overdruk door het inbrengen van het blusgas..! Om teveel overdruk in een computerruimte of datacenter te voorkomen zijn er overdrukluiken of drukontlastkleppen ontwikkeld. Argon of ook wel IG-55 genoemd wordt in bluscilinders onder 200 bar opgeslagen en via het reduceerventiel tot 60 bar verlaagd. Argon blussystemen vergen bouwkundige aanpassingen. De verlaagde systeemplafonds, wanden en beglazing zullen verstevigd moeten worden. Het benodigde volume Argon blusgas wordt in m3 berekend en in gasvorm in cilinder banken opgeslagen. Met Argon verliest u meer dure ICT m2 dan bij FM200 of NOVEC gasblusinstallaties. 


Brandblusser computerruimte kopen? Neem gerust gerust op.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb