BRANDBLUSSERS VOOR DATACENTERS VAN DEGELIJKE KWALITEIT VOOR AANBIEDING PRIJZEN

HOME » BLUSSYSTEMEN » ASPIRATIE ROOKDETECTIE

ASPIRATIE ROOKDETECTIE SYSTEEM


Een datacenter is veelal voorzien van optische punt rookmelders aan het (systeem)plafond. Het nadeel daarvan is dat deze moeilijk of niet in alarm komen vanwege de meestal zeer hoge luchtsnelheden in datacenters. In deze situatie wordt een vroegtijdig early-warning aspiratie rookdetectie systeem aan het blussysteem gekoppeld. Een aspiratie rookdetectie systeem maakt het mogelijk om bij detectie van rook om computairs in het datacenter kortstondig af te schakelen zodat bij brand de rookontwikkeling bij de rookmelders aan het plafond kan komen. Met deze manier van branddetectie in uw datacenter zal er nooit een onterechte activatie van het brandblussysteem plaatsvinden. Is de airflow in uw datacenter hoger dan 1 meter per seconde dan is een aspiratie detectiesysteem noodzakelijk. Aspiratie rookdetectie nodig?


Onder de verhoogde computervloer en in de werkruimte van een datacenter wordt in een u-vorm een rode aspiratie rook aanzuigbuis gemonteerd. De diameter van de aanzuigopeningen in de aspiratie buis worden met een software programma berekend om een juiste hoeveelheid luchtflow naar de laser aspiratie rookdetectie hoofdunit te routeren. De laser gestuurde detectiecentrale bestaat uit een aspirating systeem gekoppeld aan een intelligente verwerkingscentrale. Het aspiratie rookdetectie systeem is voorzien van een laserdetector die op verschillende alarm waarden (tresholds) is in te stellen. Door continue aanzuiging van luchtsamples onder bijvoorbeeld onder een verhoogde systeemvloer, boven een verlaagd plafond en in de werkruimte is een aspiratiesysteem zeer geschikt om bij hoge luchtsnelheden in computerruimten en datacenters snel een brand in de ontwikkelingsfase te traceren. Een aspiratie rookdetectie systeem is met name voor datacenters leverbaar met èèn of twee uitgangen waaraan de rode aspiratiebuis gekoppeld dient te worden. Twee uitgangen zijn handig wanneer er in de werkruimte en onder een verhoogde datacenter vloer op rookontwikkeling dient te worden gedetecteerd. Om aan de normering te voldoen moeten alle onderdelen binnen het laser aspiratie rookdetectiesysteem voldoen aan de EN 54-20 norm.


Wij adviseren u om niet alleen met een aspiratiesysteem een automatisch blussysteem aan te sturen, gezien de hoge gevoeligheid van detectie reageert en meldt het aspiratiesysteem nauwkeurig en snel zodat u in een vroeg stadium gealarmeerd wordt, in het beginstadium van een brand. Het aspiratie systeem zal vervolgens de luchtbehandeling apparatuur in de computerruimte kort en tijdelijk afschakelen waardoor de puntmelders aan het plafond of onder de computervloer ook in alarm komen en het aanwezige automatische gasblussysteem haar werk kan doen. Bij deze twee groepsafhankelijke brandmelding zal er altijd een terechte blussysteem activatie in het datacenter of in een separate ruimte in het datacenter plaatsvinden. Het is namelijk mogelijk om een blussysteem per datacenter sectie op te stellen of met decentraal opgestelde bluscilinders of centraal met redundant opgestelde bluscilinders. De allerbeste brandblussers in een datacenter of andere centrale ICT omgeving zijn 5 kilogram brandblussers.


Brandblusser computerruimte? Neem gerust contact op.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb