BRANDBLUSSERS VOOR DATACENTERS VAN DEGELIJKE KWALITEIT VOOR AANBIEDING PRIJZEN

HOME » BLUSSYSTEMEN » BLUSSYSTEEM COMPUTERRUIMTE

BLUSSYSTEEM COMPUTERRUIMTE


Blussysteem computerruimte. Advies blussysteem computerruimte en informatie. Blussystemen voor computerruimte zijn met verschillende blusgassen verkrijgbaar. Voor het bepalen van het meest voor uw computerruimte geschikte brandblussysteem dient eerst een ICT-scan te worden gemaakt. Om tot een effectieve rookdetectie en automatische brandblussing in de computerruimte te komen is het nodig om de wijze waarop uw serverapparatuur door de computairs (computer airco's) gekoeld wordt. Ook van belang is hoe de computerruimte is ingedeeld om hotspots in de ruimte of serverkasten te elimineren. Wij hebben de meest geschikte gasblussystemen voor computerruimten beschreven.


Novec blussysteem. Dooft de vlammen binnen 10 seconden bij een blusdruk van circa 25 bar. Duurzaam zeer efficiënt ICT blussysteem voor (on)bemande computerruimten. Tijdens een automatische brandblussing blijft de zuurstofgraad in de computerruimte ca. 19%. Het blusgas blijft slechts 5 dagen in de atmosfeer, geen residu. Een computerruimte is meestal voldoende lucht- en stofdicht. Dit is bij gasblussing in datacenters en computerruimte van groot belang omdat het voor de certificering vereist is dat ieder blusgas tenminste gedurende 10 minuten in de computerruimte stand houdt. Novec blusgas heeft als blussende werking het negatieve katalytische principe. Dit is in een zuurstof onttrekkende werking aan de brand waardoor de brand dooft. Novec blussystemen zijn zeer geschikt in computerruimten.


Argon en Inergen blussysteem. Worden vooral in datacentra en grotere computerruimten toegepast. Argon blusgas is een goedkoop blusgas en veroorzaakt geen broeikaseffect. Zowel Argon als Inergen blusgas wordt onder een hoge druk van 60 bar binnen 60 seconden in het datacenter of in de computerruimte geblazen. Wel dient er bij het plaatsen van Argon en Inergen blusinstallaties rekening gehouden te worden met de opbouw van overdruk in de computerruimte op het moment dat het ICT ruimteblussysteem geactiveerd wordt. Om het teveel aan overdruk te voorkomen zijn er drukontlastkleppen ontwikkeld. Argon en Inergen blussystemen vergen enkele bouwkundige aanpassingen. Verlaagde plafonds, wanden en eventueel aanwezige beglazing zullen verstevigd moeten worden. Het benodigde volume Argon of Inergen blusgas wordt in m3 berekend en in gasvorm opgeslagen. Met Argon en Inergen blusgascilinders verliest u dus meer dure ICT vierkante meters dan met FM200 of Novec blussystemen. Advies?


FM200 blussysteem. In computerruimte meest toegepaste blussysteem..! Breekt net als bij een NOVEC brandblussystemen een brand binnen 10 seconden af, blusdruk circa 25 bar. Efficiënt gasblussysteem voor (on)bemande computerruimten. Tijdens de automatische blussing blijft de ruimtelijke zuurstofgraad rond 19%. FM200 blusgas blijft 36 jaar in de atmosfeer, daarna geen residuen. Een computerruimte is meestal voldoende stofdicht en luchtdicht. Dit is bij het blussen met gas in een computerruimte van groot belang omdat het voor de certificering vereist is dat ieder ICT blusgas tenminste... gedurende 10 minuten in de computerruimte stand houdt. Blussende werking van FM200 is het negatieve katalytische blusprincipe. Een zuurstof onttrekkende vlamdovende werking waardoor brand in de computerruimte of datacenter dooft. FM200 blusgas is zeer geschikt in MKB computerruimten. Advies gasblussystemen?


Blussysteem computerruimte of datacenter? Neem gerust contact op.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb