HOME » ROOM-IN-ROOM » MODULAIRE COMPUTERRUIMTE

Modulaire computerruimte. Modulaire computerruimte in kort tijdsbestek bouwen? Wanneer er brand in een computerruimte of datacenter ontstaat begint deze vaak in elektrische apparatuur of in installaties. Modulaire computerruimte biedt uitkomst en ook de maximale zekerheid om 24/7 ICT bedrijfscontinuïteit en computerdata tegen hitte, rookontwikkeling en te hoge luchtvochtigheid te beschermen. 


De meeste branden ontstaan buiten computerruimten. Vreemd genoeg zijn computerruimten met branddetectie en blusapparatuur uitgerust maar is er aan de brandwerendheid van de bouwkundige structuur van de computerruimte weinig tot niets gedaan om hitte van buitenaf tegen te houden. Wist u dat betonnen wanden een groot percentage aan vocht bevatten? Bij brand trekt dit vocht uit de muur naar de zijde waar nog geen brand is.


De wanden van de computerruimte voldoen weliswaar aan de 60 minuten norm vanuit de brandwerende eisen vanuit het Bouwbesluit. Het Bouwbesluit regelt voornamelijk de veiligheid voor gebruikers van uw bedrijfspand. Uw kostbare ICT serverapparatuur zoals datastorage, UPS-systemen, netwerkbekabelingen zijn daarmee helaas niet veilig gesteld. Brand grijpt snel om zich heen waarbij de temperatuur in al snel naar 1100 graden stijgt. De modulaire computerruimte is volledig met verhoogde computervloer, UPS, blussysteem, overdrukluik, aspiratie rookdetectie systeem en koelunits uit te rusten. Modulaire computerruimte in twee varianten. Brandwerend 60 en 90 minuten.


Advies modulaire computerruimte? Neem gerust contact op.