BRANDBLUSSERS VOOR DATACENTERS VAN DEGELIJKE KWALITEIT VOOR AANBIEDING PRIJZEN

HOME » BLUSSYSTEMEN » BLUSSYSTEEM DATACENTERS

BLUSSYSTEEM DATACENTER


Blussysteem datacenter. Blussystemen voor datacenters en computerruimten met verschillende soorten blusgassen. Echter zijn er slechts twee typen ruimteblussystemen welke geschikt zijn voor het overbruggen van grotere blusgas leiding afstanden. Blussystemen voor datacenters zijn Inergen en Argon gasblussystemen. Voordat u uw keuze voor een bepaald type automatisch werkend brandblussysteem maakt is het verstandig om eerst door ons een ICT inventarisatie van het datacenter te laten maken. Bestaande datacenters en grote computerruimten bevatten veelal bouwkundige elementen die van invloed zijn op een verantwoorde keuze voor een blussysteem. Enkele belangrijke issues zijn of er bijvoorbeeld een verlaagd systeemplafond, brandwerende wanden en een verhoogde installatie vloer in de ruimte aanwezig zijn? Advies blussysteem datacenter of brandblussers datacenter per IDeal kopen?


Inergen blussysteem datacenter en grotere computerruimten. Bij de Inergen blussystemen wordt het milieuvriendelijke blusgas (inert gas) in bluscilinders onder een opslagdruk van 200 tot 300 bar bewaard. Bij het installeren van een Inergen blussysteem in ICT ruimten zijn meer bluscilinders benodigd dan bij toepassing van FM200 of Novec blussystemen. Inergen blusgas verdrijft tijdens de blussing het zuurstofnivo in het datacenter naar een voor mensen veilig niveau. Om dit tot stand te kunnen brengen wordt het blusgas onder een druk van 60 bar uitgebalanceerd in het datacenter geblazen. Inergen gasblussystemen worden ook wel IG541 ruimteblussystemen genoemd. Inergen blusgas bevat 52% stikstof 40% argon en 8% koolzuur gas. Inergen blusgas heeft vrijwel dezelfde dichtheid als lucht.


Inergen is milieuvriendelijk, veroorzaakt geen vervolgschade of gevaar op verstikking. Is er in uw datacenter een Inergen blussysteem aanwezig dan is het wel raadzaam om bij activatie van het blussysteem het datacenter z.s.m. te verlaten. Wanneer het brandblussysteem automatisch of handmatig is geactiveerd zal dit een luidt hogedruk volume genereren wat een grote indruk maakt. Argon brandblussystemen zijn qua blusgas en blusdruk met Inergen blussystemen vergelijkbaar. Inergen blussystemen zijn in vergelijking tot FM200 en Novec gasblussystemen duurzaam. Een FM200 blussysteem of een Novec blussysteem zijn meer voor kleinere computerruimten geschikt. Inergen blussystemen voor grote datacenters en grote computerruimten zoals die van Internet Service Providers. Inergen blussystemen blussen een brand in een datacenter bij een blusgasconcentratie van 45% waarbij het Inergen blusgas in 60 seconden in het datacenter uitgebalanceerd afgeblazen. Inergen bluscilinders moeten iedere 10 jaar en na brandblussing worden hervuld.


Argon blussysteem voor datacenter en grotere computerruimte. Blussystemen zijn er met diverse blusgassen. Voor het bepalen van het voor uw computerruimte of datacenter meest geschikte brandblussysteem moet er een inventarisatie van de bouwkundige samenstelling van het tegen brand te beveiligen datacenter gemaakt worden. Een verlaagd plafond, computervloer en de wanden zijn allen factoren die van invloed zijn op de keuze voor een automatisch blussysteem. Een FM200 of Novec automatisch blussysteem vergt niet veel bouwkundige investeringen voor het afblazen van overdruk echter Argon en Inergen datacenter blussystemen wel. 


Dit heeft vooral te maken met de afblaassnelheid van het blusgas en daarmee gepaard gaande ruimtelijke luchtdruk verplaatsing in het datacenter. Argon blusinstallaties worden in grote computerruimten als datacenters toegepast. Argon blusgas is een voordelig en milieuvriendelijk blusgas. Argon blusgas wordt onder een hogedruk van 60 bar in 60 seconden in het datacenter geblazen. Bij Argon brandblussystemen moet rekening worden gehouden met de opbouw van overdruk door inbrenging van blusgas in de computerruimte. Om het teveel aan overdruk in het datacenter veilig en gelijkmatig af te voeren zijn er overdrukluiken, ook wel drukontlastkleppen, ontworpen. Argon blusgas wordt in bluscilinders onder 300 bar opgeslagen en via het reduceerventiel op het manyfold tot 60 bar gereduceerd. Argon brandblusinstallaties vergen nogal wat bouwkundige aanpassingen. Verlaagde systeemplafonds, wanden en de beglazing zullen verstevigd moeten worden. Het benodigde volume Argon blusgas wordt in m3 berekend en in gasvorm in cilinderbanken opgeslagen. 


Blussysteem datacenter of grotere computerruimte? Neem gerust contact op.