BRANDBLUSSERS VOOR DATACENTERS VAN DEGELIJKE KWALITEIT VOOR AANBIEDING PRIJZEN

HOME » ONDERHOUD

ONDERHOUD CO2 BRANDBLUSSER


Onderhoud Co2 brandblussers is geregeld in NEN2559 waarbij het onderhoud aan Co2 brandblussers uitgevoerd dient te worden door een blusmiddelen onderhoudsbedrijf. De monteur welke de controle van Co2 blussers verricht dient hiertoe gediplomeerd te zijn. Als basis voor de controle van Co2-blussers wordt net als bij andere brandblussers zoals poeder en schuim uitgegaan van de op de cilinder vermelde of ingeslagen productiedatum. NEN2559 schrijft voor dat er minimaal 1x per twee jaar onderhoud aan Co2 brandblussers dient te geschieden. Dit uit te voeren onderhoud aan Co2 brandblussers dient om deze veilig en gebruiksklaar te houden. Bij Co2-brandblussers moet het brutogewicht worden afgewogen. Deze controle is onder andere bedoeld om te controleren of er tussentijds geen Co2 blusgas uit een Co2 brandblusser is gelekt. Draagbare Co2 brandblussers kunt u online in de webshop voor de goedkoopste prijzen met 2-kg en 5-kg vulling kopen.


REVISIE EN HERVULLEN CO2 BLUSSERS IN HET 10e JAAR:

Co2 blussers dienen in het 10e jaar gereviseerd te worden. Bij revisie van Co2 brandblussers ondergaan Co2 blussers een uitgebreide inwendige inspectie en wordt de cilinder op druk beproefd. Wanneer de cilinder na deze druktest is goedgekeurd wordt er een nieuw inslagnummer op Co2 cilinder ingeslagen. Naast deze handelingen wordt behalve de reguliere ook het uitgebreid onderhoud aan Co2 blussers uitgevoerd. Dit betekent dat de Co2 blusser hervuld wordt. Direct na de werkzaamheden wordt de ronde sticker "gereviseerd" op de Co2 blusser geplakt. Het reviseren en hervullen van Co2 brandblussers is kostbaar en veelal duurder dan een nieuwe Co2-brandblusser kopen. 


VERVANGEN CO2 BLUSSERS IN HET 20e JAAR:

Co2-brandblussers moeten volgens voorschrift in het 20e jaar vervangen worden voor nieuwe Co2 brandblussers. Dit is binnen de NEN2559 een brandpreventieve maatregel welke genomen is omdat de kwaliteit van 20 jaar oude Co2 brandblussers niet meer als voldoende wordt geacht.


Brandblussers computerruimte of datacenter kopen? Neem gerust contact op.