BRANDBLUSSERS VOOR DATACENTERS VAN DEGELIJKE KWALITEIT VOOR AANBIEDING PRIJZEN

HOME » ROOM-IN-ROOM

BOUWKUNDE | ROOM IN ROOM


Uitval van computersystemen moet worden voorkomen. Door het hart van uw ICT en netwerk infrastructuur onder te brengen in deze brandwerende en hittewerende, rook- en waterdichte room-in-room stelt u de bedrijfscontinuïteit van ICT ruimte of datacenter nog meer zeker. U streeft voor ICT continuïteit en bedrijfsprocessen naar de meest optimale continuïteitsbeveiliging tegen een verantwoorde investering. Investeren in beveiliging doet u niet dagelijks. Het is belangrijk dat u met een betrouwbaar en onafhankelijk advies in één goed wordt geholpen. Met dit room-in-room datacenter en computerruimte concept uw datacenter of computerruimte schaalbaar en toekomstbestendig inrichten - optimaliseren.


Een ICT uptime van 99,99 % brengt een downtime tot 53 minuten per jaar. 99,9999 % een downtime tot 32 seconden per jaar. Brand is de dreiging voor ieder datacenter. Beheerders van datacenters zijn zich van dit brandgevaar bewust want vrijwel alle datacenters worden met prima branddetectie systemen en automatische blusgasinstallaties uitgerust. Wat men zich vaak niet realiseert is dat slechts 30% van de branden in gebouwen ontstaat in een datacenter zelf. Echter 70% van alle beginbranden komt van buitenaf. De room in room computerruimte is in twee varianten verkrijgbaar. Namelijk in 90 of 60 minuten brand werendheid. Naast bescherming tegen brand dient een datacenter vooral beschermd te worden tegen te hoge temperaturen. Bij brand in een gebouw loopt de omgevingstemperatuur buiten het datacenter snel tot 1100 graden op terwijl informatiedragers in de ICT ruimte temperaturen boven de 50 graden niet kunnen verdragen. Voorkomen dus, dat een brand uw datacenter bereikt. Eén ding is nog erger dan brand, en dat is de brandweer. 


Schade door bluswater is vaak veel groter dan de brandschade zelf. Duizenden liters water worden ingezet in de strijd tegen de brand. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen de kantine of het datacenter of ICT ruimte waar het voortbestaan van uw bedrijf ligt opgeslagen. Rook bevat schadelijke bestanddelen die computersystemen aantast. Bijvoorbeeld 1 kilo verbrand PVC veroorzaakt maar liefst 5800m3 agressieve rook die uw computersystemen onherstelbaar zal beschadigen. De hoge mate van integriteit van deze room in room oplossing geeft een zeer hoge inbraakwerendheid. Het hang- en sluitwerk waarmee de room in room toegangsdeur is uitgerust is volledig in roestvrijstaal uitgevoerd. De elektrische bedienbare sluitplaat heeft een houdkracht van maar liefst 1800 kilo. De stabiliteit van bouwpanelen maakt het mogelijk om een overspanning tot - zes meter - vrij te kunnen overbruggen.  


Dit modulaire wanden en vloerenconcept wordt als maatwerk ontworpen. Net als de toegangsdeur en overdrukrooster welke volledig op elkaar worden afgestemd. Het uitgangspunt bij dit ontwerp was de eis dat de deur en het overdrukluik niet de zwakke plekken mogen zijn en dus dezelfde bescherming dienen te bieden als de bouwkundige ruimte zelf.  Wij bieden een overdrukluik dat dezelfde hoge bescherming biedt aan uw kostbare IT omgeving als de wanden van de room in room. Het overdrukluik is een actieve component in combinatie met het gasblussysteem. Met het overdrukluik beschikt u over een waterdichte en rookwerende oplossing voor het afblazen van overdruk welke ontstaat bij gasblussing. Na het bouwen van de room in room wordt door een onafhankelijke instantie gecertificeerd waarbij brandvoortplanting en integriteit de criteria in deze ruimte test vormen. Een standaard uitgevoerde ruimte van ongeveer 50m2 is slechts in enkele dagen gereed. Naast de zeer snelle realisatie beschikt de ruimte over alle eigenschappen die noodzakelijk zijn voor een functioneel datacenter. Toepassingen zijn: MKB, ISP, bouw, industrie, cleanroom, archieven, musea, food en mediabedrijven. 


Advies computerruimte of brandblustoestellen kopen? Neem gerust contact op.