BRANDBLUSSERS VOOR DATACENTERS VAN DEGELIJKE KWALITEIT VOOR AANBIEDING PRIJZEN

HOME » SERVERAPPARATUUR » TEMPERATUUR

De temperatuur voor koeling in datacenters werd geruime tijd op 20 graden gehouden. Echter hebben beheerders van datacenters de temperatuur in het datacenter verhoogd zonder dat dit problemen gaf. De American Society for Heating, Refrigerating and Airconditioning of Engineers (ASHRAE) heeft het koeladvies voor de temperatuurrange in datacenters zelfs met 2 graden verhoogd, naar 22 tot max. 27 graden. De ASHRAE is min of meer de autoriteit in datacenter infrastructuur en datacenter design. Nu ook de ASHRAE adviseert dat het gerust een aantal graden warmer in een datacenter kan zijn zullen datacenter beheerders dit advies zeker opvolgen. Besparen van energie in datacenters is zeer actueel. Elke graad warmer bespaart maar liefst 4% energie waardoor de uitgaven voor koelen sterk afnemen. 


Een datacenter werd in het verleden vanwege de enorme omvang rekencentrum genoemd. De ontwikkeling in datacenters is snel gegaan. Van de enorme computer van vroeger passen er nu zelfs een veelvoud aan servers in èèn serverrack met per bladeserver ook nog eens een veel grotere rekencapaciteit. Gevolg is dat de warmtelast per vierkante meter (per serverkast) enorm is toegenomen. Iedere serverkast en iedere server moet van voldoende gekoelde lucht worden voorzien. Met een thermografische meting worden hotspots tijdig ontdekt zodat er op tijd verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. 


Een hotspot veroorzaakt door een overbelaste groep in een meterkast kan een gedeelte van uw datacenter doen stilvallen. Laat staan een hotspot in de spanningsbekabeling welke vanuit de hoofdverdeelkast door uw bedrijfspand naar het datacenter wordt geleidt. Hotspots kunnen hiernaast worden veroor zaakt door een verlies aan gekoelde lucht. Bijvoorbeeld wanneer er open gedeelten in een serverkast zijn. Hiervoor zijn blindpanelen ontworpen. Wanneer u de lege ruimten met blindpanelen opvult dan moet de gekoelde lucht wel zijn doorgang naar de voorzijde van de serverapparatuur vinden. Let ook op hoe u het datacenter inricht. Wanneer de UPS zijn warmteafvoer rechtstreeks naar de voorzijde van uw serverracks staat af te blazen gaan uw servers minder lang dan de gestelde levensduur van de fabrikant mee. De beste temperatuur in een datacenter is 22 tot 27 graden Celsius. Voorkom hotspots in serverracks in datacenters. Is er brand in een rack? Een brand in een elektrische omgeving doet u het beste met een erkende en betrouwbare ICT-brandblusser.


Informatie blusmiddelen datacenters? Neem gerust contact op.